81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle, 81 ilde eş zamanlı olarak orman temizliği etkinliği düzenlenecek.

81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlerin çevreye duyarlılığını artırmak, sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 20 Ekim 2024 tarihinde saat 11.00’de Türkiye genelinde geniş katılımlı bir orman temizliği gerçekleştirilecek.

Etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilirken, üniversite öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, özel sektör temsilcileri ve diğer kamu kurumları da etkinliğe destek verecek.

81 ilde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen ormanlık alanlarda yapılacak etkinlik, geniş bir gönüllü katılımına sahne olacak. Gençlerin ve gönüllülerin öncülüğünde, doğaya zarar veren atıklar toplanacak, uygun şekilde ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak. Bu kapsamda, atıkların sağlıklı bir şekilde geri dönüşüm süreçlerine dâhil edilmesi için çeşitli paydaşlarla iş birliği yapılacak.

Bu anlamlı etkinlik, gençlerin çevre bilincini güçlendirmenin yanı sıra, sürdürülebilir çevre anlayışını daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. Ormanların korunması, temiz tutulması ve doğaya zarar veren atıkların bertaraf edilmesiyle, hem ekosisteme destek olunacak hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için önemli bir adım atılacak.

81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.